.

Bloemkoolpap

Bloemkoolpap

Ingrediënten :

·       1 hele bloemkool

·       Cacao poeder of vanille aroma

·       Stevia naar smaak of 1 eetlepel honing

·       Evt. 1 a 2 eetlepels kokosmeel om de pap dikker te maken.

 -----

Bereidingswijze:

Stoom of kook (ongeveer 15 minuten)  de bloemkool tot het gaar genoeg is zodat je ‘m kunt fijn stampen of pureren.

Giet het water af en pureer met een staafmixer, blender of keukenmachine. Of stamp het gewoon fijn met een stamper.

Voeg er wat zoetstof / stevia of een eetlepel honig bij voor een zoet smaak en meng goed door elkaar. Doe er vervolgens de cacaopoeder of het vanille aroma bij bij en meng goed samen.

Mocht je liever van een dikke pap houden doe er dan 1 of 2 eetlepels kokosmeel doorheen.

Nu kan je er voor kiezen om de pap warm te eten of deze af te laten koelen en vervolgens in de koelkast koud te laten worden.

Eet smakelijk

Variatie: Je kan de pap zo eten zonder toppings, maar je kan er ook een feestje van maken door er blauwe bessen, aardbeien, cacao nibs of gehakte walnoten etc. er over heen te doen.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn