.

Suiker verslaafd 

Suikerverslaafd

Je weet waarschijnlijk wel dat suiker een boosdoener is wat betreft gezondheid en gezonde voeding. Suiker is een smaakmaker, een koolhydraat en een caloriebom. Ondanks dat we weten dat ( te veel) suiker niet goed voor ons is eten we het toch bijna allemaal wel. Waarom? Omdat het lekker is en omdat het bijna overal in zit. Zelfs in soepen zit suiker! 

De meeste mensen hebben een voorkeur voor zoet of hartig voedsel. Dat is op zich geen probleem als je maar voldoende afwisselt en niet alleen producten eet met geraffineerde suikers. Het eten van suiker zorgt voor een snelle suikerpiek en vervolgens een dip. Zodra je in zo'n dip komt wil je het liefste weer iets van suiker of koolhydraten met snelle suikers. Dit is dus de reden dat suiker niet verzadigd en je steeds behoefte blijft houden. 

Goede voeding om te consumeren als je vaak suikerbehoefte hebt:

- GEZONDE VETTEN = avocado, vette vis zoals zalm, haring, paling, makreel etc., noten, kokosolie

- ZURE VOEDING = appelazijn, citroen, limoen, augurken, azijn

- VEZELRIJKE VOEDING = peulvruchten zoals zwarte, witte, bruine bonen, linzen, kikkererwten, groenten, havermout, volkoren producten en fruit

- PROTEÏNEN zoals (magere)kwark, melk, yoghurt, eieren, kipfilet, kalkoenfilet, tonijn

- STEVIA PRODUCTEN = Stevia zoetstof, broodbeleg met Stevia, koek, snoep met Stevia etc.

- PROBIOTISCHE VOEDING = gefermenteerde voeding zoals zuurkool, en augurken, Chocolade vanaf 70%, erwten, appelazijn, rauwmelkse kaas, algen zoals spirulina en chlorella.

 

 

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn